טיפול פסיכולוגי בצפון

הטיפול בדיכאון

הטיפול בדיכאוןלא פעם תשמעו אחד מחבריכם או מבני משפחתכם משמיע את המשפט "אני מדוכא". דיכאון הוא אכן מצב שכיח, אפילו שם חיבה ניתן לו: "דיכי". אלא שבדרך כלל מדובר במצב רוח ירוד, מצב חולף שאיננו משבש את חיי היומיום. אולם יש מצבים, שבהם מרגיש האדם לא רק עצבות וריקנות, אלא חוסר תקווה. הוא לא מצליח לתפקד, לא תפקוד חברתי ולא תפקוד רגשי, וכל מהלך חייו משתבש. במקרים כאלה אנו ממליצים להגיע אלינו, לשם טיפול בדיכאון.
אבחון ואיתור מקור הבעיה
הטיפול בדיכאון מתחיל באבחון מקיף שעורך כל פסיכולוג בחיפה כדי לוודא את חומרת ההפרעה.

הקריטריונים שלפיהם נערך האבחון הם:

• הפרעת הסתגלות– הפרעת הסתגלות נוצרת בתגובה לגורם דחק בלתי מזוהה, שאם כי מדובר במצב רוח מדוכא הוא איננו

• הפרעת הסתגלות– הפרעת הסתגלות נוצרת בתגובה לגורם דחק בלתי מזוהה, שאם כי מדובר במצב רוח מדוכא הוא איננו מגיע להגדרת דיכאון קשה, ונעלם בדרך כלל תוך חצי שנה מהעלמות גורם הדחק.

• דיסתימיה – מצב-רוח מדוכא שנמשך באופן קבוע במשך זמן רב, לפחות שנה אצל ילדים ומתבגרים ושנתיים אצל אדם מבוגר. תסמינים נוספים שנלווים לדיסתימיה הם: חוסר תיאבון או תיאבון מוגזם; קושי להירדם; עייפות ואנרגיה נמוכה; דימוי עצמי נמוך; קושי להתרכז ולקבל החלטות, ייאוש וחוסר תקווה. בתקופת הדיכאון יופיעו גם מצבי-רוח נורמליים, אך אלה יימשכו רק ימים או שבועות אחדים. בכך נבדלת הדיסתימיה מדיכאון קשה, שאיננו נקטע בהפסקות מסוג זה, אם כי התסמינים של דיסתימיה אינם פחות חמורים מאלה של הסובלים מדיכאון קשה.

• דיכאון קשה – הפרעת דיכאון קשה היא החמורה ביותר. סימניה הם מצב נפשי ירוד לאורך זמן רב, היא משפיעה קשות על חיי היומיום ועשויה להוביל למצב אובדני. התסמינים שמופיעים במישור הפיזיולוגי: תנודות בתיאבון, מחסור בשינה, עייפות כרונית; במישור הרגשי: תחושות שליליות, עצבות ועצבנות, אדישות וייאוש; במישור הקוגניטיבי: ירידה בזיכרון, ביכולת הלמידה, בחשיבה ובקבלת החלטות.